مهارت تولید محتوا رشته کامپیوتر
مهارت تولید محتوا رشته کامپیوتر با توجه هنرستانی که در آن تحصیل میکنید، متفاوت خواهد بود. در واقع اگر رشته شما شبکه و نرمافزار رایانه است و داخل هنرستان فنی حرفهای تحصیل میکنید، این مهارت را در درس تولید محتوا و برنامهسازی یاد میگیرید. چنانچه در هنرستان کاردانش و رشته تولید محتوا باشید، در پایههای مختلف دروس متفاوتی خواهید داشت. البته برخی از نرمافزارهای تولید محتوا و مهارتهای لازم را در رشتههای دیگر کاردانش نیز میتوانید یاد بگیرید. جزئیات بیشتر را در ادامه ارائه کردهایم.
تولید محتوا چیست؟ مفهوم تولید محتوا
در گام اول بهتر است با مفهوم تولید محتوا آشنا شوید. بهعبارتی باید بدانید منظور از تولید محتوا چیست و تا چه اندازه اهمیت دارد. بهطور کلی به فرایند ایجاد تا انتشار اطلاعات از طریق متن، تصویر، فیلم، فایل صوتی و… تولید محتوا میگویند. هدف از تولید محتوا معمولاً اطلاعرسانی، جذب و یا سرگرم کردن مخاطبان است. بدیهی است که با توجه به نوع محتوا و هدفی که از تولید آن دارید، بستر مناسبی را باید برای انتشار انتخاب کنید. امروزه شبکههای اجتماعی و وبسایتها، بسترهای پرطرفدار برای تولید محتوا هستند.
رشته تولید محتوا در کاردانش
اگر بهعنوان یک دانشآموز پایه نهم به حوزه تولید محتوا علاقهمند هستید و میخواهید تمرکزتان صرفاً روی مباحث مختلف تولید محتوا باشد، میتوانید سراغ رشته «تولید محتوای الکترونیکی» در شاخه کاردانش بروید. در این رشته شما با نرمافزارهای مختلفی برای میکس صدا و تصویر، ویرایش تصاویر، طراحی پوسترهای تبلیغاتی و… سر و کار خواهید داشت. کار با نرمافزارهایی همچون maya یا Flash را نیز در این رشته تجربه خواهید کرد. بهطور کلی با تحصیل در رشته تولید محتوا قادر خواهید بود محتواهای مختلف آموزشی، خبری، تبلیغاتی و… را تولید کرده و به مرحله انتشار برسانید.
مهارت تولید محتوا رشته کامپیوتر فنیحرفهای
در صورتی که وارد رشته شبکه و نرمافزار رایانه شوید؛ در کنار دیگر مباحث آموزشی، مهارت تولید محتوا را نیز بهدست خواهید آورد. بهعبارتی رشته شبکه و نرمافزار رایانه درسی تحتعنوان «تولید محتوای الکترونیک و برنامهسازی» دارد که در پودمانهای اولیه آن، کار با چند نرمافزار ویژه تولید محتوا را خواهید آموخت. بدیهی است که رشته تولید محتوا از نظر این مباحث کاملتر خواهد بود؛ اما مهارت تولید محتوا رشته کامپیوتر فنی نیز تا حد نسبتاً خوبی نیاز بازار کار را پاسخ خواهد داد.
پودمانهای کتاب تولید محتوا رشته کامپیوتر؛ مفهوم پودمان
اغلب کتابهای هنرستان بهصورت پودمانی منتشر میشوند که کار را برای دانش آموزان سادهتر میکند. منظور از پودمان تقسیمبندی شدن مطالب کتاب به قسمتهای مجزا با مباحث آموزشی مختلف است که باعث میشود بهصورت متمرکز در هر بخش مطالب تدریس شود. هر دانشآموز پس از کسب نمره قبولی هر پودمان، دیگر نیاز به مطالعه آن برای امتحان پودمان بعدی نخواهد داشت. معمولاً کتابهای هنرستانی به ۵ پودمان مختلف تقسیمبندی میشوند. جزئیات پودمانیهای کتاب تولید محتوا رشته کامپیوتر را در ادامه مشاهده مینمایید.
پودمان اول؛ طراحی گرافیکی
اولین پودمان از این کتاب برای آشنایی با امور گرافیکی است. در واقع کلیات کارهای گرافیکی و اصول اولیه مهارت تولید محتوا رشته کامپیوتر را در این پودمان آموزش میبینید. پس از آن با نرمافزار Illustrator آشنا خواهید شد. بهعبارتی آموزش کار با این نرمافزار، ابزارهای اولیه و پس از آن پیشرفته در همین پودمان خواهد بود. نرمافزار ایلستریتور از جمله نرمافزارهای گرافیکی مشهور است که بیشتر برای طراحی لوگو مورد استفاده قرار میگیرد.
پودمان دوم، طراحی محتوای الکترونیک
در پودمان دوم مهارت تولید محتوا رشته کامپیوتر را بهصورت پیشرفتهتر کسب خواهید کرد. در ابتدای این پودمان فرایند سناریو نویسی برای تولید محتوا را خواهید آموخت. پس از آن تمرکز روی نکات تصویربرداری صحیح و در نهایت ساختن کلیپ از این تصاویر است. در ادامه مطالب این پودمان نحوه کار با نرمافزار پویانمایی SwishMax و ساخت پوسته متحرک را میآموزید. با اتمام این پودمان انتظار میرود که بتوانید کلیپهای تصویری هدفمند و جذابی تولید نمایید.
پودمان سوم، تولید چند رسانهای
در این پودمان کسب شایستگی تولید محتوای چند رسانهای هدف اصلی است. مباحث تکمیلی مهارت تولید محتوا رشته کامپیوتر را در این پودمان آموزش میبینید. در انتهای این پودمان مباحث تولید محتوا به اتمام میرسد. ضمن اینکه میتوانید در انتها نشریه الکترونیکی نیز آماده سازی نمایید. همچنین قابلیت ساخت آزمون، انتشار کارنامه و مجموعه سازی نیز مباحثی هستند که در این پودمان خواهید آموخت.
پودمان چهارم، حل مسائل ساده
از این پودمان بهبعد کاری به مهارت تولید محتوا رشته کامپیوتر نخواهید داشت؛ بلکه تمرکز روی آموزش برنامهنویسی است. در ابتدای پودمان نکاتی برای حل مسئله مطرح میشود و در ادامه کار با IDE را یاد میگیرید. همچنین میتوانید برنامههای کنسول ساده با خروجیهای جذاب را ایجاد نمایید. در انتهای پودمان در مسیر برنامهنویسی بیشتر پیش خواهید رفت و میتوانید برنامههای با ورودی و خروجی جذابتر بنویسید.
پودمان پنجم، حل مسائل شرطی
در ابتدای این پودمان کار با مسائل منطقی و عملگرهای ریاضی را آغاز خواهید کرد. با کمک این عملگرها میتوانید برنامههای بهتری را توسعه دهید. بهعنوان آخرین مباحث آموزشی این کتاب و پودمان با ساختار شرطی آشنا خواهید شد. بهکمک این ساختارهای شرطی میتوانید با کنترل شرطهای لازم برنامههای خود را تا حد نسبتاً مطلوبی پیشرفتهتر کنید.
زیرشاخههای اصلی تولید محتوا کدام است؟
تولید محتوا میتواند در شاخههای مختلفی انجام شود؛ شما میتوانید با کسب مهارت در هر یک از این شاخهها به کار تولید محتوا پرداخته و کسب درآمد کنید. بهطور کلی کار تولید محتوا را میتوان در بخشهای زیر انجام داد:
- محتوای متنی برای نشریهها، وبسایتها و…
- محتوای تصویری بهویژه برای کارهای تبلیغاتی
- محتوای ویدیوئی مانند تیزرهای تبلیغاتی، دورههای آموزشی و…
- فیلمسازی و تولید فیلمهای کوتاه یا سریالی
- انیمیشنسازی
- محتواهای صوتی مانند پادکستها
شما میتوانید به تناسب علاقه و مهارت خود، در یک یا چند مورد از این حوزهها فعالیت داشته و کسب درآمد کنید.
آینده شغلی و بازار کار تولید محتوا به چه صورت است؟
با گسترش بسترهای ارتباطی و شبکههای اجتماعی، حوزه کاری تولید محتوای الکترونیک بیش از پیش جذاب شدهاست. امروزه بسیاری از افراد بهکمک تولید محتوا میتوانند به درآمدهای نسبتاً مطلوبی برسند. ممکن است بعضاً برای آینده شغلی تولید محتوا با وجود ابزارهای پیشرفتهای که بهکمک هوش مصنوعی توسعه دادهشدهاند نگران باشند. از طرفی ممکن است حس کنید که این کار نمیتواند درآمد بالایی داشتهباشد. اگر شما نیز این چالشها را دارید، به موارد زیر توجه نمایید:
- وجود ابزارهای هوش مصنوعی میتواند به افراد متخصص کمک نماید؛ یعنی اگر تخصص شما بالا باشد، ابزار هوش مصنوعی میتواند به شما در پیشبرد سریع کارهایتان کمک کند. چنانچه مهارت شما در سطح عادی است، پیشنهاد میدهیم آن را ارتقا دهید تا آینده شغلیتان به خطر نیفتد.
- تولید محتوای باکیفیت میتواند نظر مخاطبان را جلب کرده و نتیجه بهتری از تولید محتوا دریافت کنید.
- تولید محتواهای ویدیوئی در بسترهای مناسب مانند یوتیوب میتواند درآمدزایی بهتری برای شما بهدنبال داشتهباشد.
- تداوم و استمرار را در کار تولید محتوا جدی بگیرید؛ چرا که پیوسته بودن این کار میتواند نتیجه بههمراه داشتهباشد.
با رعایت این نکات میتوانید نتیجه بهتری از کار تولید محتوا دریافت کرده و درآمد خود را نیز افزایش دهید. فراموش نکنید، افرادی که همواره در حال یادگیری هستند و دانش خود را بهروز نگهمیدارند، هیچوقت شغل خود را از دست نخواهند داد.
ویژگیهای شخصیتی تولیدکنندگان محتوا
افرادی که میخواهند با کسب مهارت تولید محتوا رشته کامپیوتر به درآمد برسند، بهتر است ویژگیهای شخصیتی مورد نیاز برای این شغل را نیز مدنظر قرار دهند. بهطور کلی افرادی که در کار تولید محتوا فعالیت دارند، ویژگیهای شخصیتی زیر را دارند:
- خلاقیت، ویژگی مهم و تأثیرگذار روی موفقیت این شغل
- ریزبین و دقیق برای تولید محتواهای سودمند
- مدیریت زمان برای انجام کارها
- صبور بودن
- توانایی کار تیمی
- کسب مهارتهای ارتباطی
- داشتن مهارتهای تحلیلی برای توضیحات کامل
- توانایی جستجو گری و کنجکاوی
- ثابت قدمی
چنانچه قصد ورود به این حوزه کاری را دارید، توصیه میکنیم از وجود این ویژگیها در شخصیت خود مطمئن شوید. البته برخی از این موارد اکتسابی هستند و میتوانید با تمرین و آموزش آنها را بهدست بیاورید.
آیا میدانید های مهارت تولید محتوا رشته کامپیوتر
رشته تولید محتوا سراسر شگفتی است؛ تا جایی که شاید نتوانید باور کنید چنین مهارتی میتواند به این اندازه جذاب باشد. برخی از گزارههای مرتبط با کار تولید محتوا عبارتند از:
- آیا میدانید که محتواهای ویدیویی چیزی در حدود ۱۲۰۰ درصد بیشتر از محتوای متنی به اشتراک گذاشته میشود؟
- آیا میدانید یکی از بزرگترین چالشهای کسب و کارها بحث تولید محتوا و جذب مخاطب است؛ از اینرو شغل تولید محتوا تقاضای بسیاری دارد؟
- آیا میدانید ۸۰ درصد از کاربران اینترنت محتواهای بصری را بیشتر از محتواهای متنی مورد بررسی قرار میدهند؟
- آیا میدانید ۹۲ درصد از خریدهای آنلاین پس از بررسی محتوای سایت و البته نظرات ثبت شده کاربران انجاممیشود؟
- آیا میدانید که محتواهایی که بهصورت زنده هستند، با ایجاد تعامل میتواند تأثیر فوقالعادهای داشتهباشند؟
- آیا میدانید ۷۰ درصد از کاربران اینترنت محتواهای ویدیوئی را بهعنوان منبع معتبر میشناسند؟
- آیا میدانید ۹۰ درصد اطلاعات پردازشی در مغز انسان مربوط به محتواهای بصری است؟
این گزارهها بهخوبی از اهمیت کار تولید محتوا بهویژه محتواهای ویدیوئی خبر میدهند. پیشنهاد میدهیم کار با ابزارهای مختلف تولید محتوای الکترونیک را بهخوبی یاد گرفته و با دانش کافی پا به این عرصه بگذارید.
نتیجهگیری
مهارت تولید محتوا رشته کامپیوتر یکی از جذابترین مهارتها در میان کارهای کامپیوتری است. در واقع برخلاف حوزه کاری مهارت برنامهنویسی رشته کامپیوتر که نیاز به نیروی کاملاً منطقی و تحلیلی دارد، رشته تولید محتوا بیشتر مناسب افرادی است که در کارهای هنری و خلاقانه مهارت دارند. بهطور کلی فضای کاری تولید محتوا جذابیت و تنوع بیشتری دارد.
مباحث آموزشی تولید محتوا در رشته شبکه و نرمافزار رایانه فنیحرفهای مطرح میشود. ضمن اینکه رشته تولید محتوا هنرستان کاردانش نیز بهصورت ویژه بر آموزش تولید محتوا میپردازد. همه نکات مورد نیاز شما درباره تولید محتوا را در این مقاله توضیح دادیم. ما در این وبسایت(رسانه نقشه راه رشته کامپیوتر) سعی کردهایم تمامی اطلاعاتی که نیاز دارید تا یک انتخاب رشته صیحیح و اصولی را داشته باشید، در اختیار شما قرار دادهایم. پاسخگوی سؤالات شما در بخش نظرات هستیم.
سؤالات متداول
چرا مهارت تولید محتوا برای دانشجویان رشته کامپیوتر مهم است؟
افرادی که قصد دارند در این حوزه مشغول فعالیت شوند که باید این مهارت را در حد عالی کسب نمایند. سایر افراد نیز برای ارائه گزارشهای مختلف، طراحی صفحات نرمافزار، ساختن کلیپهای تبلیغاتی برای کارهای خود، جذب مخاطب و… به این مهارت نیاز خواهند داشت.
چالشهای رایج در تولید محتوا برای رشته کامپیوتر چیست؟
عدم کپی کردن محتوا، پیدا کردن منبع معتبر، اطمینان از صحت مطالب، رقابت زیاد و… مهمترین چالشهایی هستند که در تولید محتوا وجود دارند.